Το blog είναι σε φάση σχεδιασμού...

Το blog είναι σε φάση σχεδιασμού...
... αν το δει κάποιος άλλος και έχει μια πρόταση, στείλτε μας mail από τη σελίδα επικοινωνίας :)

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Χορευτικό







Το Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδας ιδρύθηκε το 1976 με έναν από τους σκοπούς του τη διατήρηση και ανάδειξη της παράδοσής μας. Το 1979 ιδρύεται ο Χορευτικός Όμιλος Άμφισσας, τμήμα του Π.Κ.Φ., ο οποίος εδώ και 30 χρόνια με τη συμμετοχή του σε πανελλήνια και διεθνή φεστιβάλ έχει καταξιωθεί ως χορευτικό αλλά και έχει γίνει ο πρεσβευτής της πόλης μας και των ιδεών μας σε όλο τον Ευρωπαϊκό χώρο.

Στις μέρες μας η γνωριμία με το παρελθόν και τις ρίζες μας δεν έχει μόνο ακαδημαϊκό και ιστορικό ενδιαφέρον. Όταν δεν αμφισβητούνται σύμβολα, ονόματα και αξίες, η επαφή και η σύνδεση με τις πηγές της νεοελληνικής κουλτούρας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αποτελεί εθνική αξίωση. Ο χορός –ένα σημαντικό κομμάτι της παράδοσής μας- ήταν, είναι και θα είναι η έκφραση της χαράς, της λύπης, του έρωτα και γενικότερα των πιο έντονων συναισθημάτων του ανθρώπου.

Εμείς εδώ, στο ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ, θέλουμε με το δικό μας τρόπο να δείξουμε ότι σεβόμαστε το παρελθόν, ζούμε στο παρόν και οραματιζόμαστε το μέλλον. Ότι έχει κίνηση, ότι αντέχει στο χρόνο, προσπαθούμε να το βιώσουμε και να το προσφέρουμε. Αγαπάμε τον άνθρωπο, γι’ αυτό πιστεύουμε ότι ο χορός, σαν μια εσωτερική λειτουργία, εξωτερικεύει την ψυχή μας και συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Αγαπάμε την Ελλάδα, γι’ αυτό δεν αρνιόμαστε τις ρίζες μας, την ταυτότητά μας, το διαχρονικό πολιτισμό μας. Αγαπάμε τη ζωή, γι’ αυτό την τραγουδάμε χορεύοντας. Με την παρουσία μας αυτή θέλουμε όλοι «μονοιασμένοι» να διατρανώσουμε ότι εδώ είναι Ελλάδα «θεών καμάρι» που ξέρει να αγωνίζεται, να χορεύει να ζει… για να μην πεθαίνει ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου